Onze website wordt mogelijk niet volledig juist weergegeven in uw browser aangezien deze sterk is verouderd.
U kunt uw browser updaten of een van onderstaande browsers installeren voor de juiste weergave.

FireFox Chrome Internet Explorer 10+

Posad maakt typologische ontwikkelvisie voor Binckhorst

Bedrijventerrein “De Binckhorst” in Den Haag zal de komende jaren transformeren tot een hoogstedelijk woon-werkmilieu. Om deze ontwikkeling te sturen heeft Posad in opdracht van de gemeente Den Haag een typologische ontwikkelingsvisie gemaakt voor het gebied.

Het plan laat zien hoe een grote verdichtingsslag gemaakt kan worden langs de Binckhorstlaan, met gebouwen van 70 tot 120 meter hoog. Naast de Binckhorstlaan wordt de “Binck-strip” voorgesteld: een route op menselijke maat als tegenhanger van de de Binckhorstlaan als metropolitane avenue. Het plan verbindt zeven verschillende deelgebieden van een gevarieerde stedelijkheid, gebaseerd op de bestaande identiteiten in de gebieden. De gebieden hebben verschillende economische profielen zoals nieuwe maakindustrie, scale-ups en hoofdkwartierinnovatie. Op het belangrijkste schakelpunt met de binnenstad en de drie stations wordt een industrieel park voorgesteld.

Deze typologische ontwikkelvisie dient als voorwerk voor het omgevingsplan Binckhorst en voor de nog op te stellen visie- en beeldkwaliteitsplan voor de skyline en eye-line van Den Haag. Tevens geeft het plan handvatten bij de toekomstige ontwikkelingen van de verschillende deelgebieden en bij de toetsing en advisering van ontwikkelplannen in de Binckhorst.

 

Lees meer over dit plan op de projectpagina.