Onze website wordt mogelijk niet volledig juist weergegeven in uw browser aangezien deze sterk is verouderd.
U kunt uw browser updaten of een van onderstaande browsers installeren voor de juiste weergave.

FireFox Chrome Internet Explorer 10+

Froukje van de Klundert
Architect en projectleider

 

Waarom werk je bij Posad?
“Het spreekt me aan dat Posad geen klassiek stedenbouwkundig ontwerpbureau is. Natuurlijk verliezen we ons soms in details, maar we denken vooral na over uitdagende, maatschappelijke opgaves, zoals de energietransitie. Vervolgens bekijken we wat de ruimtelijke gevolgen hiervan zijn en hoe we ervoor zorgen dat ze op een mooie en slimme manier gestalte krijgen.”

Wat vind je het leukst aan je werk?
“We krijgen vaak ongewone en ingewikkelde vragen, zoals het maken van toekomstvisies of het in kaart brengen van complexe systemen. Deze science fiction-achtige vraagstukken brengen we terug naar de realiteit, zonder daarbij te vervallen in doemscenario’s. Die zijn er soms wel, maar als ontwerper draag je toch het liefst bij aan een positief wereldbeeld.”

Wat waardeer je aan de bureaucultuur?
Het is bijzonder hoe op een vanzelfsprekende manier het discours en de theorie een plek hebben binnen het bureau. Zo vinden er regelmatig lunchlezingen plaats en investeert Posad in eigen onderzoek en afstudeerders. Ook heerst op het bureau een fijne, welkome en niet-hiërarchische werksfeer.”