Onze website wordt mogelijk niet volledig juist weergegeven in uw browser aangezien deze sterk is verouderd.
U kunt uw browser updaten of een van onderstaande browsers installeren voor de juiste weergave.

FireFox Chrome Internet Explorer 10+

Overtuin

Het ‘Kweekhuis’ is voor de Hortus als het depot voor het Stedelijk Museum. Echter, deze collectie leeft. In de nieuwe kas worden de modernste technologieën betreft kweekfaciliteiten, klimaatbeheersing en energievoorziening toegepast. Het gebouw is ontworpen in baksteen, staal en glas; materialen die passen bij de Hortus en bij de stad. De bakstenen plint van het gebouw heeft grote glaspartijen en hoge schuifdeuren. De bovenbouw is een lichte kasconstructie; in maatvoering en materiaalkeuze een eenheid met het glas in de plint. Op de verdieping bevinden de kweekkassen van de Hortus. Met optimale omstandigheden kan de collectie hier blijven groeien. De herinrichting van de Overtuin en de bouw van het Kweekhuis zijn binnen 6 maanden gerealiseerd, binnen budget en met intensieve medewerking van de omwonenden.