Onze website wordt mogelijk niet volledig juist weergegeven in uw browser aangezien deze sterk is verouderd.
U kunt uw browser updaten of een van onderstaande browsers installeren voor de juiste weergave.

FireFox Chrome Internet Explorer 10+

Winst tender Omgevingsvisie Rotterdam

Posad werkt mee aan de eerste conceptversie van de Omgevingsvisie van Rotterdam. De gemeente ambieert een gezonde, veilige en duurzame leefomgeving die ze samen met haar ‘gebruikers’ wil waarmaken. De toekomst van Rotterdam bekijken we door de ogen van diverse doelgroepen, van gezinnen en sportclubs tot grote ondernemingen.

Inspiratie, inzicht en houvast

Deze eerste concept versie van de Omgevingsvisie werkt agenderend en vormt de basis voor het vervolgtraject. Het biedt inspiratie, inzicht en houvast biedt aan alle Rotterdammers die de stad willen verbeteren. De gemeente stelt zich hierbij op als stabiele partner en facilitator, zodat mensen zich gemotiveerd en gesteund voelen bij te dragen.


Bron: Gemeente Rotterdam

Tastbare verhalen

Met onze aanpak vertalen we de abstracte Omgevingsvisie in tastbare verhalen en producten. Dit doen we in woord en in beeld voor de verschillende doelgroepen. Wij zijn er van overtuigd dat eenduidige kaarten, sprekende infographics en prikkelende vergezichten helpen om mensen in beweging te brengen.

Stadsmakerscongres

Omdat het belangrijk is dat de verschillende doelgroepen een stem hebben in het ontwikkelproces, werken we met vele tussenproducten waarop ze kunnen reageren. Nog dit jaar – tijdens het Stadsmakerscongres op vrijdag 10 november – presenteren we een tussenstand. In het vervolgtraject komt participatie nog centraler te staan.

Vervanger Stadsvisie  

Met de nieuwe Omgevingswet is elke gemeente verplicht om een Omgevingsvisie op te stellen. De Omgevingsvisie Rotterdam volgt op de Stadsvisie uit 2007. Oud-burgemeester Ivo Opstelten zei hierover in NRC (1 december 2007): “veruit de beste nota die het gemeentebestuur van Rotterdam de laatste 30 jaar heeft uitgebracht”. Wij doen het niet voor minder.