Onze website wordt mogelijk niet volledig juist weergegeven in uw browser aangezien deze sterk is verouderd.
U kunt uw browser updaten of een van onderstaande browsers installeren voor de juiste weergave.

FireFox Chrome Internet Explorer 10+
Smart Mobility Posad

Onderzoek naar ruimtelijke impact van Smart Mobility

De bereikbaarheid, leefbaarheid en veiligheid van Nederland staan onder druk. Bij het zoeken naar oplossingen kan smart mobility een belangrijke rol spelen. Maar hoe verandert de gebouwde omgeving wanneer innovatieve technologie voor mobiliteitsvraagstukken wordt ingezet? In opdracht van het ministerie van I&M gaat Posad daarom samen met verkeerskundig bureau Goudappel Coffeng op zoek naar het antwoord op deze vraag.

Smart Mobility Posad

Technologische mobiliteitsoplossingen

In deze opgave staat de relatie tussen de technologische ontwikkelingen en de ruimtelijke impact ervan centraal. Zo onderzoeken we o.a. hoeveel ruimte deze technologieën nodig hebben. Waar kan de bestaande infrastructuur worden verbeterd? Waar zijn aanleidingen voor een nieuwe ruimtelijke opzet van de infrastructuur? En wat zijn de gevolgen voor de mensen die er wonen?

Generieke en specifieke lessen

Uiteindelijk is het de bedoeling dat door de inzet van smart mobility de negatieve effecten van de groeiende mobiliteit worden geminimaliseerd. Door zowel de metropoolregio Amsterdam als de stedendriehoek Apeldoorn, Deventer, Zutphen te bekijken, zoeken we naar zowel generieke als specifieke lessen.