Onze website wordt mogelijk niet volledig juist weergegeven in uw browser aangezien deze sterk is verouderd.
U kunt uw browser updaten of een van onderstaande browsers installeren voor de juiste weergave.

FireFox Chrome Internet Explorer 10+

1e deel openbare ruimte Alrijne Ziekenhuis opgeleverd

In juni is het eerste deel van het openbare ruimte plan voor het Alrijne Ziekenhuis in Leiden opgeleverd met de ingebruikname van de door Posad ontworpen parkeervoorziening. De gecorrodeerde gevel met lamellen en panelen van strekmetaal geven het geheel een robuust uiterlijk en zorgen voor een vloeiende overgang tussen ziekenhuisomgeving en het groen van de naastgelegen Leidse Hout. Nu het parkeren rondom het ziekenhuis is gereorganiseerd, kan op korte termijn gestart worden met de aanleg van de nieuwe openbare ruimte voor de entree van het ziekenhuis. Hiermee zal de verbinding tussen de wijk, het ziekenhuis en de Leidse Hout versterkt worden met een nieuweĀ aangename route. Langs deze route zal op het terrein van het ziekenhuis een tuin worden aangelegd waar voorheen een parkeerterrein lag. Hier ligt straks aan de Dieperpoellaan, dicht bij de hoofdentree van het ziekenhuis een aangename, rustige en vooral groene plek waar patiĆ«nten, bezoekers, personeel en buurtbewoners kunnen genieten van een groene omgeving.