Onze website wordt mogelijk niet volledig juist weergegeven in uw browser aangezien deze sterk is verouderd.
U kunt uw browser updaten of een van onderstaande browsers installeren voor de juiste weergave.

FireFox Chrome Internet Explorer 10+

Posad ontwerpt aan Zonneroute A37

In opdracht van RWS heeft Posad een plan voor de Zonneroute A37 gemaakt. Doel van het project is om door middel van ontwerpend onderzoek een inspirerend ruimtelijk concept te ontwikkelen, om zonne-energie op te wekken langs de snelweg A37 in Drenthe.

Hoewel de opwekpotentie groot is, is zonne-energie is tot op heden geen integraal onderdeel van het snelwegontwerp. Posad laat zien hoe energieopwekking in het snelweglandschap van de A37 kan worden ingepast én hoe zonne-energie met kleine aanpassingen in ‘het groene boekje voor snelweggrammatica’ een logisch, veilig en efficiënt onderdeel wordt van het Nederlandse snelwegnetwerk.
De A37 is hiermee een voorbeeld van kansen die er zijn om areaal van Rijkswaterstaat te benutten om zonneprojecten evenwichtig in te passen. We schetsen de systeemoplossing voor de korte termijn en tonen ook de kansen voor de toekomst. Een toekomst waarin mobiliteit verandert, ons snelwegnetwerk en ons energiesysteem meer verweven raken, elkaar versterken en ook lokale betrokkenen op een nieuwe manier kunnen dienen.

Lees meer over de aanleiding van dit project en het kabinetsvoornemen om in 2030 energieneutrale Rijksinfrastructuur te realiseren.